luni, 23 februarie 2015

Un laptop second-hand este neaparat un laptop reparat

In situatia in care aveti nevoie neaparat de un laptop dar nu dispuneti de suficienti bani pentru a achizitiona unul nou, o solutie care vine in sprijinul dumneavoastra poate fi reprezentata si de un laptop second hand.  Aceste modele de laptop-uri pot fi reparate sau imbunatatite si daca au si unele componenete inlocuite, pot sa ajunga destul de usor sa concureze cu modelele noi.

Cu siguranta, intr-un magazin care se ocupa cu astfel de vanzari, veti gasi tot felul de modele de laptop-uri, dintre care unele modele mai vechi sunt vandute la preturi foarte mici, cu toate ca functioneaza perfect, pretul fiind facut de performantele reduse ale acestora. De cealalalta parte, puteti gasi si modele de laptop-uri foarte noi, la preturi la fel de mici, dar este bine sa stiti ca nu trebuie sa va aruncati sa dati banii degeaba. Este bine sa faceti o analiza atenta a acestora, deoarece cu siguranta este ceva in neregula cu ele.

De cele mai multe ori, astfel de aparate au suferit defectiuni majore, la utilizatorii din alte tari si au fost depuse la centrele de colectare a pieselor electronice, de unde au fost luate prin diverse metode si facute functionale prin intermediul unor piese si componenete necorespunzatoare. Deci, cu alte cuvinte, daca la prima impresie vi se pare ca l-ati prins pe Dumnezeu de picior, intrebati-va mai apoi de ce este asa de ieftin sau de ce este vandut, daca este ata de performant.

In general, daca va achizitionati un laptop care nu este nou, indiferent ca il luati dintr-un magazin, si cu atat mai mult de la un cunoscut, cereti toate informatiile necesare pentru a va convinge ca nu este reparat sau daca este, ca piesele care au fost inlocuite sunt unele originale, nu aftermarket.

Specialistii service laptop bucuresti recomanda sa va indreptati atentia catre laptop-uri reconditionate sau care au o configuratie facuta la cerere, dar desigur acest lucru depinde si de modul in care urmeaza sa fie folosit laptop-ul.  Specificatiile latop-urilor reparate sau reconditionate sunt de regula diferite fata de cele initiale, dearece acestea se modifica in functie de nevoi si de evolutia tehnologica. In momentul in care gasiti o configuratie potrivita, puteti spune ca ati facut investitia corecta, in caz contrar putand solicita acest lucru unui specialist din cadrul depozitului de unde doriti sa achizitionati laptop-ul.

Aveti in vedere si starea bateriei si a adaptorului de curent, deoarece acestea pot fi foarte uzate si sa fie nevoie sa le inlocuiti intr-un timp foarte scurt. Verificati, de asemenea si starea suruburilor de prindere, deoarece chiar daca laptop-ul a fost reparat, macar sa aveti certitudinea ca operatiunea a fost efectuata de un specialist care a avut la dispozitie sculele necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu