duminică, 15 februarie 2015

Fotografii cu cerul noptii

Era dificil de fotografiat pe timp de noapte cu un film si substante chimice sensibile la lumina, pe role din material plastic puse in interiorul organismului camerei. Dar acum, cu camerele digitale, o fotografie de noapte uimitoare este la un pas distanta.

Alpinistii, spre exemplu, sunt de multe ori afara pe timp de noapte in locuri perfecte de fotografiat cerul si stelele, asa ca e minunat sa invatam sa folosim fotografierea pe timp de noapte pentru a profita de frumusetile naturale si in altfel de conditii. Aici sunt unele dintre elementele de baza pentru a incepe fotografierea pustiului in noapte.

Ce fel de camera ai nevoie?

Toate camerele, de la cele compacte la voluminoasele si scumpele DSLR –uri, au setarile de care aveti nevoie pentru a fotografia noaptea. Si nu, nu aveti nevoie de una dintre acele camere scumpe cand cele mici fac foarte bine fata cerintelor.

Daca aveti un DSLR, cel mai bine este sa aiba un obiectiv rapid, cel cu dechidere de 2.8 este ideal, si un cablu de eliberare a declansatorului.

Controale esentiale de utilizare

Cel mai bine este daca aparatul de fotografiat digital are comenzi de baza care va permit sa reglati trei variabile importante: viteza obturatorului, viteza senzorului sau ISO, precum si dimensiunea deschiderii diafragmei sau obiectivului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu