miercuri, 18 februarie 2015

Etapele pregatitoare investitiei imobiliare

Inainte de a te arunca cu capul inainte in diferitele tipuri de investitii imobiliare care pot fi disponibile, este nevoie sa iei in calcul faptul ca nu e bine sa cumperi prea multe proprietati in nume propriu. Daca cineva se supara si te da in judecata, sunteti bun de plata pentru orice deasupra si dincolo de decontarile asigurarilor. Acest lucru ar putea duce la faliment personal sau cel putin, la dificultati financiare semnificative.
Pentru a evita acest lucru, practic, toti investitorii imobiliari cu experienta folosesc o structura juridica speciala cunoscuta ca o societate cu raspundere limitata.

Aceste structuri juridice speciale pot fi configurare pentru doar cateva milioane de lei. Cerintele documentare care trebuie depuse nu sunt coplesitoare si ai putea folosi un alt SRL pentru fiecare investitie imobiliara detinuta. Aceasta tehnica se numeste separarea activelor, pentru ca, in cazul in care una dintre proprietatile dumneavoastra intra in bucluc, ati putea sa declararti faliment, fara a dauna celorlalte.

Diferite categorii de investitii imobiliare

Exista mai multe moduri in care investitorii pot castiga venituri pasive din investitii imobiliare.
Investitii imobiliare rezidentiale - sunt proprietati, cum ar fi case, blocuri de locuinte, case de vacanta si situatia in care o persoana sau o familie va plateste pentru a trai in acea proprietate. Durata sederii lor se bazeaza pe contractul de inchiriere.

Investitii imobiliare comerciale – constau, in cea mai mare parte, din cladiri de birouri. Daca ar fi sa luati o parte din economii si sa construiti o mica cladire cu birouri individuale, ai putea sa le inchirieze la firme si proprietari de afaceri mici, care ar plati sa inchirieze dreptul de a folosi proprietatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu