sâmbătă, 20 iunie 2015

Ce servicii iti poate oferi o firma de protectia muncii

Protectia muncii este un domeniu larg de servicii in protectia muncii si de norme de protectia muncii care intereseaza ambele parti ce lucreaza impreuna, ne referim aici la angajatori si la angajati. Pentru angajatori protectia muncii este mai mult decat un interes deoarece acestia sunt obligati sa fie informati cu privire la regulile ce trebuie aplicate pe sectorul sau de munca si bineinteles trebuie sa le aplice. Pentru angajati este un interes dar si o obligatie intrucat ele stipuleaza acele drepturi si obligatii pe care le au angajatii, insa si datorita faptului ca in cazul in care lucreaza intr-un domeniu in care sanatatea fizica sau psihica este pusa in pericol au dreptul de a cere anumite echipamente pentru a isi proteja sanatatea.
Serviciile de protectie a muncii sunt impartite pe mai multe sectoare de munca, cum ar fi cel de resurse umane si personale, pentru prevenirea si stingerea incendiilor sau ISCIR. ISCIR pentru necunoscatori reprezinta inspectia pentru controlul acelor recipiente aflate sub presiune sau a instalatiilor de ridicat, cum ar fi macaralele. Serviciile de securitate si sanatate in munca, sau abreviat ssm, fac referire la o diversitate de actiuni orientate in sensul garantarii unor conditii de securitate si sanatate adecvate intr-un anumit sector al muncii, cum ar fi de exemplu cel al cresterii animalelor. Desi, in mod normal, si cei care angajeaza dar si cei care sunt angajati sunt obligati sa se informeze in legatura cu regulile si normele de protectie a muncii, se apeleaza la ajutorul firmelor de protectia muncii, care colaborand impreuna cu ambele parti, angajatorii si angajatii vor cauta sa aduca conditiile de securitate si sanatate din acel sector al muncii la un nivel in care sa nu prejudicieze sanatatea fizica si psihica a celor implicati.
In cele ce urmeaza vom descrie pe scurt ce servicii mai exact poate sa va ofere o firma de protectie a muncii, cum ar fi una din Bucuresti. Dintre aceste servicii, enumeram cele de identificare si evaluare a riscului pentru toti factorii implicati, cum ar fi cei care executa, sarcinile acestora, mijloacele si echipamentele de munca, iar mai apoi stabilesc masuri de ordin tehnic, organizatoric specifice. Alte servicii care pot fi oferite de o firma de protectia muncii din Bucuresti sunt focusate pentru elaborarea unui plan de a preveni si proteja. O firma de protectie a muncii va tine cont de caracteristicile activitatilor unei firme pentru a elabora o lista cu instructiuni pentru a pune in aplicare reglementarile sau normele ce tin de aspectul ssm, sau securitatii si sanatatii in munca.
Unele servicii oferite de o firma de protectie a muncii din Bucuresti pot fi si din domeniul resurselor umane, asa cum am precizat si mai sus, unele din acestea fiind concentrate pe eliminarea sau aplanarea conflictelor de munca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu