joi, 18 iunie 2015

Protejeaza-te de acnee

Fondul de ten lichid contine o concentratie scazuta de acid salicilic, ceea ce este mai bine pentru pielea sensibila si usor iritata, dar nu este la fel de eficient ca un tratament pentru acnee. Totusi, daca utilizati alte produse care contin acid salicilic (demachiant sau corector) sau folositi produse care sunt formulate sa usuce acneea si tenul gras, acest lucru ar putea contribui la uscarea excesiva a pielii.
S-ar putea, de asemenea, sa ai probleme cu iritarea pielii si uscaciune crescuta daca utilizezi alte medicamente pentru acnee si medicamente topice, in acelasi timp. In plus, acidul salicilic este cunoscut pentru faptul ca provoaca inflamatii in piele si apare riscul ca acneea sa fie inlocuita cu pete de culoare inchisa si hiperpigmentare. Asa incat, daca va stiti sensibili la acid salicilic, cel mai bine este sa se evite aceste produse, cu exceptia cazului in care sunt recomandate de un dermatolog familiarizat cu tipul de piele si nevoile sale.
Daca machiajul folosit va provoaca uscarea sau iritarea excesiva, trebuie sa discutati acest lucru cu medicul dermatolog si sa vedeti daca unul dintre produsele folosite poate fi oprit. Adevaratul tratament al acneei este mai important decat machiajul, asa ca un dermatolog ar putea sugera continuarea tratamentului si trecerea la un fond de ten fara ulei, non-iritant. De asemenea, retineti faptul ca un fond de ten care este formulat pentru piele acneica sau cu predispozitie nu inseamna neaparat ca este bun pentru tenul gras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu